Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - esben

Pages: [1]
1
Diverse fri energi maskiner / Re: Akulas fri energi
« on: October 08, 2015, 04:39:52 pm »
4 nye videoer fra denne uge på Akula's kanal https://www.youtube.com/channel/UC2aHNMDJzRW7YDd145_Pa2w/videos

Venligst Esben

2
Diverse fri energi maskiner / Re: Akulas fri energi
« on: September 28, 2015, 01:57:20 pm »
Efter at have kigget på Akula’s YouTube kanaler, har jeg bemærket at Akula kan tale/forstå engelsk og på en enkelt video taler han også tysk. Se Akula research videoerne part 1 – 16 https://www.youtube.com/results?search_query=akula+research
Wesley (stive1) – de første oversættelser var nærmest ren katastrofe, ikke forståeligt, men f.eks den seneste fra hans videoer: https://www.youtube.com/user/stivep1/videos oversættes både med ord og tekst i et klart sprog Akula’s video #18 https://www.youtube.com/watch?v=Pw8wyw2ZaAQ
Videoerne er seværdige om end hans Akula research videoer er noget langtrukne.

Venligst Esben

3
Diverse fri energi maskiner / Re: Akulas fri energi
« on: September 21, 2015, 11:20:57 am »
Akula's YouTube sider ser meget ægte ud. Der er meget deja-vu over hele opsættet, og som du også nævner minder det om Steven Marks TPU. Jeg har forespurgt hos dem, som jeg kender, med en anden etnisk baggrund end dansk, om de evt. kender nogen med russisk/dansk som sprogkyndige. Melder tilbage hvis jeg får positiv feedback.
Venligst Esben

4
William Alek, Auroratech / Re: Alek og Thane Heins
« on: September 12, 2014, 02:58:27 pm »
William Alek fortæller ved TeslaTech konferencen 2014 at han efter at have bygget forskellige fungerende OU-apparater faldt over Thane Heins OU-transformatorer og byggede dem efter.
Det lyder meget sandfærdigt, og gør det endnu mere vigtigt at fortsætte vores eksperimenter i dette fodspor. Til Anders: Din nye "vinkelmåler" har du næppe købt hos XL-byg. Kan du løfte sløret for hvad den hedder og om den indfrier dine forventninger og ønsker?

Venligst Esben

5
William Alek, Auroratech / Re: En demo af en OU transformer
« on: September 10, 2014, 05:23:54 pm »
Quote Anders:
“På side 77 står der "The output does not influence the input in any way". Transformatoren er altså unidirektional. (her er basisspolen uden midtpunktsudtag)
Observerede du det? Det synes jeg er et vigtigt spørgsmål.
Jeg synes ikke at der står at transformatoren er OU før side 79.”

Svar: Jeg er netop meget opmærksom på den unidirektionale egenskab og ved resonans er det tydeligt at en strømændring på sekundær direkte påvirker primærstrømmen. Dette forhold er meget vanskeligt at se når primær er ”åben” uden resonanskondensator og fasevinklen er stor, og kan kun iagttages som en svag faseforskydning. Ved input på sekundær forekommer en spænding på primær. Denne spænding kan trimmes til et minimum ved forskydning af spolerne, men i mit tilfælde ikke til nul, kun til et minimum.

Quote Anders:
“På side 78 står der ligeledes "The output does not influence the input in any way". Transformatoren er altså unidirektional. (her er basisspolen forsynet med midterudtag, og viklingsretningen er forskellig på de to halvdele.
Observerede du det? Det synes jeg er et vigtigt spørgsmål.”

Svar: Samme observation som ovenstående. Primærviklingens placering er dog mere kritisk, men langt fra uhåndterbar. Hvis spolerne er fysisk som tegningerne viser på side 78, har primærspolens placeringen en tolerance på ca. 0,5 spolebredde uden det ændrer meget på forholdene.

Quote Anders:
”På side 79 står der: REMARK: The position of the coils must be adjusted until the output has zero influence on the input.
Da det understreges, må det jo være vigtigt. Gjorde du det?”

Svar: Er særdeles opmærksom på dette, netop fordi dette er kendetegnet ved en unidirektionel trafo, men i mine opbygninger erfarer jeg ikke de angivne forhold til fulde. Der bliver under ”Comment:” fortalt at spolelængde, trådlængde og diameter ikke er vigtige, hvorfor jeg forventede at kunne lave en næsten kopi med de samme egenskaber som beskrevet.

Quote Anders:
”I øvrigt bruger Don et gnistgab, når han vil have OU. jeg er ikke sikker på at en signalgenerator har helt samme virkning.
I øvrigt bruger Don en capictor i shunten, og han jordforbinder den kortsluttede spole gennem en variabel resistor, hvis jeg forstår tegningen på side 79 korrekt. Det kunne måske være afgørende.”

Svar: Jeg tænker det samme, men har ikke prøvet disse forhold. Jeg vil nok først prøve med andre dimensioner af spolerne inden videre afprøvning.

Venligst Esben

6
William Alek, Auroratech / Re: En demo af en OU transformer
« on: September 09, 2014, 05:40:44 pm »
Forsøg med ”asymmetrisk trafo med kortsluttet spole” beskrevet fra side 77 på http://www.free-energy-info.tuks.nl/VladimirUtkin.pdf

Opsæt 1:
En kortsluttet etlags luft-cylinderspole som basis hvorpå primær og sekundær vikles. P og M er ens korte flerlags cylinderspoler, der kan flyttes på basisspolen. P-spolen placeres i centrum og S-spolen i den ene ende af basisspolen. Der er som ventet fasedrejning mellem U og I på primær, selv ved belastet sekundær. Primær tilføjes en kondensator, så den optræder som resonanskreds (forsøg mellem 5 og 40 kHz). Det er nu væsentligt lettere at studere power-forholdene omkring input og output. Output power ændres ikke ved trimning af frekvens omkring resonans, hvor i mod fasedrejning og strømforbrug ændres voldsomt på primærsiden. Ved eksakt resonans hvor input I er minimum, er U og I i fase og derfor er forbrugt effekt nem at beregne uden større fejlmargin (P=U x I). Man undgår dermed den tidskrævende fasedrejningsberegning.
Opstillingen kan forbedres med isætning af ferritstænger i basisspolen, men på intet tidspunkt er effektiviteten nær 100%.

Opsæt 2:
Basisspolen har nu midtpunktsudtag og spolehalvdelene er modsatviklede. Den ene spolehalvdel er kortsluttet, mens den anden er sekundærspole. Primæren er stadig en kort flerlags cylinderspole placeret midt på basisspolen. Denne udgave af basisspolen blev lavet i en størrelse der passede til en lukket ferritkerne.
Samme oplevelse som med opsæt 1 og desværre igen ingen effektivitet over 100%, selv med forbedrede resonansegenskaber.

Kommentar: Selv om man føler, man er på rette spor (reaktiv primær med ohmsk belastet sekundær), så kan jeg ikke lige se hvad der skal ”trimmes” for overskud. Måske er systemerne for ”pæne” med lukkede enheder og rene sinusser ??

Venligst Esben

7
William Alek, Auroratech / Re: En demo af en OU transformer
« on: September 02, 2014, 05:16:21 pm »
De nye spoler er viklet med 0,7 mm tråd. Primær vindingstal 10 og 33, sekundær 66 og 200. I ubelastet tilstand er spændingsforholdet lig med vindingsforholdet. Det gælder både med input fra P til S og omvendt. I belastet tilstand ændrer spændings-omsætningsforholdet sig drastisk, og er ikke i overensstemmelse med vindingsforholdet. Strøm- omsætningsforholdet er en noget mere uhåndterlig størrelse og ændrer sig selvfølgelig også tilsvarende ”mærkeligt”. Generelt giver et større ampereforbrug på sekundær et ”tilsvarende” merforbrug på primær. Samtidig påvirkes fasedrejningen på primæsiden mod 90 grader (og derover).
Med det nye spolesæt kan jeg godt opnå en COP>1, om end der igen skal søges med kærlig hånd efter de optimale betingelser (belastning og frekvens). Oftest kan det lykkes ved en fasevinkel over de 81-82 grader. Næste skridt, at lave primær som resonanskreds, hvilket er problemfrit. Den rette kondensator og I-input er i fase med U-input ved resonans. Men selv nu hvor vedligeholdelsesstrømmen I-input falder meget, har jeg desværre ikke kunnet få en COP>1. Målinger til nu giver et ensvisende billede af en COP=1 når det optimale er nået (hmm…??.) Ingen loopning i denne ombæring. Ny tænkepause.

I mellemtiden er jeg stødt på dette dokument: http://www.free-energy-info.tuks.nl/VladimirUtkin.pdf hvor en russisk gruppe beskriver klart og tydeligt (på engelsk) hvad der er ”værd at vide” om OU transformatorer. Jeg laver derfor et lille sidespring og leger lidt med ”The Asymmetrical Transformer based on the short-circuited coil” beskrevet på side 77 og frem, og som efter deres opfattelse er en ægte unidirektionel trafo. Vi får se.

Venligst Esben

8
William Alek, Auroratech / Re: En demo af en OU transformer
« on: August 30, 2014, 08:37:52 am »
Quote
Det kan løses ved at gå op i frekvens.
Tak til Ole for indsparket - det vidste jeg jo godt, men nogen gange forsvinder skoven for bare træer.

Venligst Esben

9
William Alek, Auroratech / Re: En demo af en OU transformer
« on: August 29, 2014, 04:08:48 pm »
Jeg er pt. hægtet lidt af grundet anmassende arbejdspres. For nogle dage siden fik jeg viklet nye spoler til min OU-trafo. Første spæde afprøvning gav ikke OU, men fik det ønskede omsætningsforhold 1:2x6 a la WA, hvilket giver en lille gain spændingsmæssigt fra primær til sekundær.
Ind til næste forsøgsperiode, må jeg forblive i tænke-mode:
Envejstransformator – det er vel kun muligt grundet begrænset bemf fra sekundær til primær, igen forårsaget af kerneopbygningens forskellige magnetiske veje og reluktanser. En ”normal” transformator, hvor ønsket er overførsel af effekt, arbejder stort set aldrig med større fluxmængder end hvad er givet fra tomgangstilstanden. Man kan opfatter primær emf og sekundær bemf som modarbejdende og ophævende hinanden, og dermed ikke eksisterende fluxmængde i kernen. Med det vil jeg sige, at når bemf mangler i envejstrafoen, er der kun mulighed for at overføre energimængder i ”tomgangsflux-størrelser” (ind til kernen mættes) – altså forholdsvis små wattmængder i forhold til kernestørrelsen! VA ind og VA ud er ens, på nær tab.
WA reklamerer med et 200 watts modul bl.a. til elscooteren, og hvis ikke der findes en genvej til flere watt pr. kernestørrelse end ”tomgangswatt”, så må trafokernerne i hans moduler være af en anselig størrelse.

Venligst Esben

10
William Alek, Auroratech / Re: En demo af en OU transformer
« on: August 24, 2014, 05:36:31 pm »
En sidebemærkning til WA.’s OU transformator.
Selv om William Alek har demonstreret en OU transformator, så er det vel egentlig pionerarbejdet fra Thane C. Heins og hans BiTT transformator Bi Toroid Transformator, der danner grundlag for visningen. Jnaudin har udført en forsøgsrække i 2013 http://jnaudin.free.fr/dlenz/heinseffecten.htm vedrørende Thanes BiTT patent fra 2009. Ud over patentet findes et velskrevet dokument med nærmest en byggebeskrivelse af BiTT systemet. http://www.slideshare.net/slideshow/embed_code/16180925?hostedIn=slideshare&referer=http://fr.slideshare.net/ThaneCHeins#

Det er muligt dette har været nævnt i tidligere korrespondance, men i såfald har jeg overset det. Jeg kan ikke se at WA henviser nogen steder til Thane C. Heins.

Det gør dog ikke arbejdet mindre interessant.
Venligst Esben.

11
William Alek, Auroratech / Re: En demo af en OU transformer
« on: August 23, 2014, 05:36:27 pm »
Det er helt rigtigt, at det optimale måleinstrument ville være en direkte visning af fasevinkel, effektforhold og samlet input/output effektivitet, altså COP værdi.
Mit oscilloskop har godt nok matematisk funktion og kan multiplicere kanal 1 og 2, hvorved der vises en positiv kurve for aktiv afsat effekt og en negativ kurve, der viser den tilbagesendte effekt. Men den kan ikke generere et gennemsnit til direkte aflæsning af effektforholdet.
Det bringer mig til det næste projekt jeg er i gang med: Jeg er ved at vikle mine spoler om så de bedre passer til formålet, og min erfaring til nu er, at inputsiden fint kan opbygges som en resonanskreds – primærspolen optræder som en ren reaktans ved korrekt belastet sekundær og sammen med en kondensator optræder den som resonanskreds. Outputsiden kan impulsbelastes uden problemer med en brokobling og tilhørende ladekondensator. En lille sinusoscillator drevet af udgangen vil derfor teoretisk kunne opretholde resonanskredsen på indgangen. Altså en loopet selvkørende enhed. Ind til videre ønsketænkning, men jeg prøver.

Venligst Esben

12
William Alek, Auroratech / Re: En demo af en OU transformer
« on: August 11, 2014, 12:09:16 pm »
Hvad skulle det være? Må jeg byde på en COP 1,04 - 1,10 - 1,16 - 1,19 - 1,37 - 3,72 - 4,51 eller hvad med en fasevinkel over 90 grader! Forsøgene kan ses på vedhæftede pdf. En fasevinkel på over 90 grader kunne opnås med en R-load på 1 ohm. Fasevinklen kunne beregnes til 90,1 - 90,2 grader, og normalt ville jeg have smidt resultatet i papirkurven, hvis ikke lige W.A. havde vist det samme på videoen. Effekten skal nok tolkes som en form for reflektion, hvor noget af energien bliver kastet tilbage til primærsiden.
Konklusion: En COP>1 kan lade sig gøre.

Venligst Esben

13
William Alek, Auroratech / Re: En demo af en OU transformer
« on: August 09, 2014, 10:19:34 pm »
Jeg har lavet nogle forsøg med min OU transformator, for bedre at forstå dennes funktion. Der er ikke noget "normalt" ved denne trafo. F.eks. kan man kortslutte den ene sekundærvikling uden det tilsyneladende ændrer noget som helst - mærkeligt. Eneste logiske funktion er, at stømforbruget på sekundæren påvirker direkte strømforbruget på primæren, men jo mere strøm der trækkes des større faseforskel skabes på primærsiden. Som sagt tidligere bliver fasevinklen ca. 90 grader ved kortsluttet sekundær. Den første rapport over konkrete forsøg kan læses i vedhæftede pdf.

Venligst Esben

14
William Alek, Auroratech / Re: En demo af en OU transformer
« on: August 08, 2014, 09:53:40 pm »
Jeg har opbygget en transformator som angivet i http://www.youtube.com/watch?v=tXno_7xXSZs&feature=youtu.be , dog med hvad der nu lige lå i skuffen. 3 ferritkerner fra gamle højspændingstransformatorer til TV og nogle spoler med en åbning, der var stor nok til dobbeltkernerne. Det er særdeles tydeligt, at primæren opfører sig reaktivt, dvs. med en væsentlig faseforskel mellem spænding og strøm hen mod de 90 grader. Størst faseforskel fås ved kortsluttet sekundær. Jeg har ikke målt konkret på denne primitive opstilling, men kan stærkt anbefale, at man kigger nærmere på dette system !!!

Venligst Esben

Pages: [1]